• Globko
  • koš

KONTAKT

Gašper Kromar: 031/780-829

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 

V soboto, 11.4.2015, je ekipa KK Globus v Ljubljani v 4. krogu lige za prvaka 3.SKL odigrala tekmo proti ekipi Konjicam. Tekma je bila zelo pomembna za ohranitev možnosti za osvojitev 3. mesta v ligi za prvaka 3. SKL in potencialno tudi za boj za uvrstitev v 2.SKL.
 
KK Globus je v domači dvorani tekmo začel zelo nervozno, zato je bil rezultat v prvi četrtini tak, da ni obetal mnogo dobrega (26:17 za goste). Poleg tega sta sodnika že v začetku tekme pustila (pre)ostro igro, v kateri se KK Globus ni ravno najbolje znašel. A v drugi četrtini je tudi domača ekipa dvignila intenziteto ter agresivnost, zato je uspela nadoknaditi zaostanek iz prve četrtine in na odmor sta šli ekipi v garderobo poravnani (37:37). Domačim je v tej četrtini stekel met od daleč, gostje so začeli nizati napake v obrambi, v napadu pa so bili manj natančni. 
 
V drugem polčasu je Globus nadaljeval z zavzeto igro in ko je še naprej narekoval tempo v napadu ter nadaljeval s solidnim metom za 3 točke, se je momentum tekme prevesil na stran KK Globusa. Borbenost pod košem in preudarna igra v tretji in zadnji četrtini je prinesla domačim zmago nad favoriziranimi gosti, s tem pa je KK Globus ohranil upe za 3.mesto v drugem delu lige za prvaka 3. SKL. Tekma se je končala z zmago domačih z rezultatom 78:74. 
 
Najboljši strelci pri Globusu: Peter Bradač 21 točk, Klemen Škrlec 20 točk in Luka Novak 17 točk.
 
Izjava trenerja Igorja Thalerja po tekmi:"Po slabem začetku smo zmogli dovolj moči, da smo tekmo obrnili v našo korist in zadovoljen sem s tem, kako so se fantje odzvali. Gremo naprej, imamo še dovolj motiva. 
 
KK Globus naslednja tekma čaka v soboto 18.4.2015 proti KK Maribor Braniku (ob 17.00 na Gimnaziji Bežigrad). Vabljeni na tekmo.