• Globko
  • koš

KONTAKT

Gašper Kromar: 031/780-829

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 
V sredo, 4.4.2015, je ekipa KK Globus v Mariboru v 2. krogu lige za prvaka 3.SKL odigrala tekmo proti ekipi Maribor Branika. Tekma je bila zelo pomembna za ohranitev možnosti za osvojitev 3. mesta v ligi za prvaka 3. SKL in potencialno tudi boje za uvrstitev v 2.SKL.
 
KK Globus je v (pre)mrzli dvorani tekmo začel borbeno a nervozno, zato je bil rezultat v prvi četrtini zelo nizek (11:8 za domače). Domači se ravno tako niso proslavili, predvsem so bili nenatančni pri metih izven rakete. V drugi četrtini je KK Globus stopil na plin, ko se je razigral ostrostrelec kluba Jure Saje, ki je v zelo kratkem obdobju vezal štiri zaporedne trojke in ob polčasu je KK Globus odšel na odmor z vodstvom 34:22. K temu vodstvu so veliko prispevali tudi rezervisti na tej tekmi, predvsem vedno borbeni Saša Kapetanovič in že prej omenjeni Jure Saje. Prvi organizator igre kluba, Klemen Škrlec pa je preudarno vodil ekipo in dosegal koše, ko je bilo to najbolj potrebno.
 
V drugem polčasu je Globus s svojimi izkušnjami kontroliral rezultat in zmaga nikoli ni bila vprašljiva. V drugem polčasu so se nato razigrali še Peter Bradač, Luka Novak in center Tim Vrbančič. Predvsem Luka Novak je levji delež opravil v obrambi, saj je skozi celotno tekmo pokrival najbolj nevarnega strelca Maribora Branik, Marka Ceja, ki je sicer dosegel 25 točk, a za to porabil občutno preveč žog in se je moral za vsako točko zelo potruditi. Tako je bil rezultat na koncu 70:59 za KK Globus, ki se je veselil zmage v gosteh.
 
Najboljši strelci pri Globusu: Klemen Škrlec 16 točk, Jure Saje 12 točk in Saša Kapetanović 10 točk.
 
Izjava trenerja Igorja Thalerja po tekmi:"Odigrali smo tako kot smo se dogovorili pred tekmo in igralci so v večini upoštevali moja navodila. Ta zmaga je motivacija za naprej in nismo rekli zadnje besede v borbi za tretje mesto v skupini za prvaka 3.SKL."
 
 
KK Globus sedaj čaka nekoliko bolj zgoščen urnik tekem, saj bo v enem tednu odigral tekmo v sredo proti KK Janče (sreda, 8.4.2015 ob 20.00 v OŠ Kašelj) in nato še v soboto, 11.4.2015 ob 17.00 na Gimnaziji Bežigrad, proti KK Konjice, katerim se klub oddolžiti za poraz v prvem krogu lige za prvaka 3.SKL. Vabljeni na tekmi.