• Globko
  • koš

KONTAKT

Gašper Kromar: 031/780-829

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

 

 
V soboto, 14.2.2015, je ekipa KK Globus v Novi Gorici v 15. krogu 3.SKL odigrala tekmo proti Novi Gorici mladi. Tekma je bila zelo pomembna za ohranitev 3. mesta v 3. SKL Zahod, saj s tem KK Globus ohranja upe za končnico, ki prinaša boje proti najboljšim ekipam iz 3.SKL Vzhod in potencialno tudi boje za uvrstitev v 2.SKL.
 
Tekma je bila pomembna tudi zato, ker je KK Globus v domači tekmi proti Novi Gorici mladi nepričakovano izgubil, zato smo se gostiteljem želeli oddolžiti za poraz v prvem delu tekmovanja.
 
KK Globus je od prve minute tekme odločno krenil in nasprotnika najprej napadel tam, kjer je imel največjo prednost, to je v igri pod samim obročem. Z učinkovitostjo je na začetku kraljeval center Globusa Tim Vrbančič, izdatno pa sta mu z borbenostjo pomagala Peter Bradač in Saša Kapetanović. Rezultatska prednost je bila hitro dosežena, predvsem v drugi četrtini, ko se je razigral ostrostrelec kluba Jure Saje, ki je v zelo kratkem obdobju vezal tri zaporedne trojke in ob polčasu je KK Globus odšel na premor z vodstvom 36:20. K temu vodstvu so veliko pripevali tudi rezervisti na tej tekmi, predvsem organizator igre Grega Mihalič, Saša Kapetanovič, center Nejc Jakič (ki je blestel predvsem s podajami v pravem trenutku) in že prej omenjeni Jure Saje.
 
V drugem polčasu je Globus s svojimi izkušnjami kontroliral rezultat in zmaga nikoli ni bila vprašljiva, bila pa bi lahko bolj izdatna, če bi igralci Globusa zadeli še kakšen odprti met več. V drugem polčasu sta se nato razigrala še kapetan moštva Gašper Kromar in vedno zanesljivi general na igrišču Klemen Škrlec, Tim Vrbančič pa je še naprej kazal svojo premoč pod obema obročema. Tekma se je končala z izidom 69:51 za KK Globus, pohvale pa si zasluži celotna ekipa, ki je prikazala eno bolj borbenih predstav v letošnji sezoni in se tako ekipi Nove Gorice mladi maščevala za poraz v prvem delu prvenstva, obenem pa naredila najbolj odločen korak k ohranitvi 3. mesta na prvenstveni lestvici.
 
 
Izjava trenerja Igorja Thalerja po tekmi:"Zelo sem zadovoljen s pristopom moštva in njegovo borbenostjo, saj tekmecu nikoli nismo pustili zares blizu in zmaga nikoli ni bila vprašljiva. Zavedanje, da nas samo takšna borbenost in kemija v ekipi držita pri vrhu lestvice, je ključnega pomena za nadaljevanje sezone."